Share on Facebook0Share on Google+3
Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

AP Constable Admit Card Andhra Police Constable Admit Card 2016 Download

AP Constable Admit Card: Andhra Pradesh Government has conducted the Exam for AP constable Exam on November 6th 2016. Noe APPSC Police Recruitment board has released the Admit Card/ hall ticket for Police Constable 2016 Recruitment.

Full Details of AP constable Admit Card 2016 Download:

Name of the Organization: Andhra Pradesh Police Recruitment Board

Post name: AP Police Constable

Type of the Post: Civil, AR, Jail Warden in Police Deportment

Job Location: Andhra Pradesh

Exam Date: 06 November 2016

Category: AP Constable Admit Card

Status: Admit Card Released

Andhra Pradesh Constable 2016 Admit Card Download:

AP Constable Admit Card

Recently Andhra Pradesh State Government has released for the Recruitment for the Constable in the Police Department. For this exam is conducted by the APPSC the Exam is held on November 6th 2016.

Today APPSC released the Admit Card for AP Police Constable 2016. Large number of candidates are applying for this AP Constable exam. So many candidates are preparing well for this Constable Exam.  This Time. Large number of Candidates are recruit for this police Constable Exam 2016.

In this AP police Constable Recruitment 2016 Total number of vacancies are 4548 posts in various category in police department. For the category wise post are Police Constables (Civil)(Men/Women) in Police Department 3216 posts, Police Constables (AR) (Men/Women) in Police Department 1067 vacancies, Police Constables (Communications) (Men & Women) 494 posts, Warders (Male) in Prisons and Correctional Services Department 240 Posts, Warders (Female) in Prisons and Correctional Services Department 25 vacancies in total notification 2016.

From Today onwards 25th October 2016 in official website AP constable admit card are available. All preparing candidates are can download admit card 2016.

AP Police Constable Previous Asked Questions:

1. Rangaswamy Cup is associated with

A) Cricket

B) Hockey

C) Football

D) Archery

Answer:-B

2. In which year were the first Winter Olympic Games held?

A) 1896

B) 1904

C) 1912

D) 1924

Answer:-D

3. When is World Teachers day observed?

A) Oct 5

B) Dec 5

C) Oct 27

D) Oct 10

Answer:-A

4. In which year was the Indian Space Research Organization (ISRO) founded?

A) 1967

B) 1969

C) 1970

D) 1974

Answer:-B

5. Orange Prize is given in the field of

A) Literature

B) Sports

C) Medicine

D) Acting

Answer:-A

6. RMSA means

A) Rashtriya Madhyamik Shiksha Abhiyan

B) Rivers Management and Safty Authority

C) Rashtriya Middle School Association

D) Recurring Modest Secured Account

Answer:-A

7. Who was the first Indian to reach Antarctica?

A) Rakesh Sharma

B) G.S.Sirohi

C) B.K.Dutta

D) K.Karuna Nautial

Answer:-B

AP Police Constable Previous Asked Questions:

8. The first Defence Minister of India was

A) K M Cariappa

B) Gopalaswami Aiyangar

C) Baldev Singh

D) Sardar Patel

Answer:-C

9. Who wrote the book “Rama Charita Manas”

A) Tulasi Das

B) Bhakta Kabir

C) Bhakta Ramdev

D) Valmiki

Answer:-A

10. Appointment of District Judges in a State shall be made by the

A) Governor of the state

B) Governor of the state in consultation with the High court of the state

C) State Public Service Commission

D) State Chief Minister

Answer:-B

11. Water has maximum density at

A) 00C

B) -150 C

C) 40 C

D) 150 C

Answer:-C

12. Akbar built Buland Darwaja in

A) 1665

B) 1568

C) 1601

D) 1602

Answer:-D

13. From where did the satavahanas hail?

A) Andhra

B) Maharashtra

C) Konkan

D) Kalinga

Answer:-A

14. There is not a source of revenue to the village Panchayts?

A) Sales Tax

B) Land Tax

C) House Tax

D) Property Tax

Answer:-D

15. Babar came to India Originally from

A) Farghana

B) Khiva

C) Khorasan

D) Seistan

Answer:-A

Important Instruction for AP Police Constable Exam 2016:

Large number of applicants are apply and appearing the written exam in 6th November. Every candidate must be take the AP constable admit card 2016 download this hall ticket. Written exam is conduct in various places in Andhra Pradesh.

Before going for written exam for AP police constable 2016 exam must be take aadhar card, voter card, pan card, bank pass book, ration card any Photo Identic Proof (ID) card issued by the Indian government with you.

Andhra police Constable Exam Syllabus Exam Pattern:

Police constable written exam is conduct 200 marks and 200 questions with in 3hours (180 minutes) time. Exam is start from the early morning 10.00 A.M to 1.00 P.M AP communication constable events date After this objective written of civil or AR constable exam reaming all posts candidates are participated the Physical Efficiency Test, Physical Measurements Test for Communication Constable (Men), AP Communication Constable, Police Mechanic, Driver this test will conduct on November 7th and 14th 2016 halt ticks are download for this varies post starts from October 27th onwards these are the dates for AP communication constable events date 2016.  

How to Download AP constable Admit Card 2016:

Candidates can go the official website recruitment.appolice.gov.in

Home page will be displayed

Click constable hall ticket download

Enter your application number and submit

Take print for further references.

Download AP constable Admit Card 2016.

All the best For All Candidates for Writing AP police Constable Exam

AP Police Constable Hall Ticket 2016 Download

Loading...