Share on Facebook0Share on Google+0
Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0
RRB NTPC GK 22nd April 2016 2nd Shift Today Questions paper Shift wise Paper Solution.RRB NTPC  CBT Online Exam GK Asked Questions in  Morning/ Afternoon/ Evening Shift or 1st/ 2nd/ 3rd shift
Railway RRB Non Technical Graduate Level Exam Review and Analysis held on  22nd April 2016
RRB NTPC GK 22nd April 2016 2nd Shift
RRB NTPC GK 22nd April 2016 2nd Shift

RRB NTPC GK RRB NTPC Gk 22nd April 2016 2nd Shift Question Paper
Today 22-04-2016 RRB Conducted the Online Exam of 18252 Non-Technical post at various examination centers of all regions. The online test comprised of 3 sections i.e. General Knowledge, Reasoning, Numerical Ability.

1. Satish Dhawan Space centre is located at?
Ans: SRIHARI KOTA, Andhra Pradesh

2. Commerce and industry minister of India ?
Ans: Nirmala Sitharaman

3. What is official language of Afghanistan ?
Ans: Pashto

4. Which metal is Used for Galvanisation ?
Ans: Zinc

5.Common salt formula
Ans: Nacl

6. Which gas is used for flushing potato chips packets?
Ans: Nitrogen.

7. Roger Federer belong to Which Country?
A: Switzerland.

8. Hubble Space telescope belong to which country?


9. Bhimbetka rock shelters are located at ?

A: Madhya Pradesh

10. Biggest constitution in world?
Ans: Indain Constitution

11. first Jute mill In India loacted At?
Ans: Rishra, West Bengal

12. study of genes ?
Ans: Genetics

13. Mouma das is related to ?
Ans: Table Tennis

14. Shashank subramanyam related to which instrument?
Ans: Venu flute

15. .css File ?

Ans: Cascading Style Sheets File

Name of the Organization: Railway Recruitment Board
Official Site:
Name Of the Posts: Various posts (Asst Station Master (ASM), Goods Guard,Commercial Apprentice (CA), Senior Clerk-Cum-Typist, Traffic Apprentice(TA), Enquiry-Cum- Reservation-Clerk (ECRC),  Junior Accounts Assistant-Cum-Typist (JAA),  Traffic Assistant and Senior Time keeper)
Total No Vacancies: 18252 Non Technical posts
Job Category: Railway  Non Technical Jobs 2016.
Job Location: India
Category: RRB NTPC Asked Questions, RRB NTPC Exam Review, RRB railway Paper Analysis.
Date of Examinations:
March Month: 26th, 29th, 30th and 31st March 2016
April Month: 2nd, 3rd, 4th, 5th, 6th, 7th, 9th (examination only in 3rd Shift), 10th (examination only in 3rd Shift), 11th, 12th, 16th, 18th, 19th, 22nd, 26th, 27th, 28th, 29th and 30th April 2016.
Exam Duration: The duration of computer based test(CBT) will be 90 minutes (120 minutes for PWD candidates with scribe)
Number of Questions: 100
Type of Questions: Multiple Choice Questions.
Negative Marking: 1/3rd for every incorrect answers.
Exam language: English, hindi, Gujarati, Punjabi, Kannada, Tamil, Telugu, Marathi, Konkani, Odia, Assamese, Manipuri, Malayalam & Urdu (15 languages).
Shift Timings:
Shift 1(09.00 to 10.30)
Shift 2(12.30 to 14.00)
Shift 3(16.00 to 17.30)
Reporting Time
07.30 AM
Gate Closing Time
08.15 AM
Exam Starting Time
09.00 AM
RRB Non-Technical Exam Pattern 2016 The written exam will consist of 100 multiple choice questions.
Each question carries one mark.
Negative marking system for each question for which an incorrect has been given by the aspirant, 1/3 of the marks assigned to the MCQs question will be deducted as penalty to arrive to the obtained mark.
The question paper will be divided into Three sections:
General Knowledge (40-65 marks), Arithmetic Ability (25-40 marks), General Intelligence (25-40 marks).

RRB NTPC CBT 22nd April 2016 1st shift  Gk Question Paper or Morning shift  Gk Questions. We advice Applicants of railway non-technical who have exam on 22 April to check out answers for gk and gs questions you attempted in exam Hall.