Share on Facebook0Share on Google+0
Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Railway NTPC (22.04.2016) GK Questions paper Shift wise Paper Solution
RRB NTPC  CBT Online Exam GK Asked Questions in  Morning/ Afternoon/ Evening Shift or 1st/ 2nd/ 3rd shift
Railway RRB Non Technical Graduate Level Exam Review and Analysis held on  22nd April 2016
RRB NTPC CBT GK Questions 22nd April 2016
RRB NTPC CBT GK Questions 22nd April 2016

RRB NTPC CBT Exam  22nd April 2016 2nd/3rd Shift GK Question Paper

1.Gold is Soluble In ?
Ans: Aqua Regia

2.The International Renewable Energy Agency Headquarter?
Ans: Abu Dhabi

3.Malleable refers to?
Ans: ability of a metal to be hammered into thin sheets
4.Who won Arjuna Award 2015 in kabaddi ?
Ans: Manjeet Chillar

5.Which Is Not A Board Game ?
Ans: Bridge

6.First Women Boxer To won Gold Medal in Asian Games?
Ans: Marycom

7.Who Is First Indian to Go Space ?
Ans: Rakesh Sharma

8. Which Organisation Held Cricket World Cup ?
Ans: ICC(International Cricket Council)

9.Which Sports game played by Lalita Babar?

Ans: Athletics

10.What is the rank of Mukesh Ambani in Forbes global richest person list 2016?
Ans: 36

11.Blue Ray Disk refers to which of the following?

Ans: Storage Disk

12.Who won Best Actor award in 88th Academy awards ?
Ans: Leonardo Di Caprio

14.What is normal temperature of Human body?
Ans: 370C (OR)  98.60F

Ans: Vitamin A

16.somanath temple located At?
Ans: Gujarat

17.Oldest bank in India
Ans: Bank Of Hindustan

18.Victoria fall located At?
Ans: Zambia

Today 22-04-2016 RRB Conducted the Online Exam of 18252 Non-Technical post at various examination centers of all regions. The online test comprised of 3 sections i.e. General Knowledge, Reasoning, Numerical Ability.

Name of the Organization: Railway Recruitment Board
Official Site:
Name Of the Posts: Various posts (Asst Station Master (ASM), Goods Guard,Commercial Apprentice (CA), Senior Clerk-Cum-Typist, Traffic Apprentice(TA), Enquiry-Cum- Reservation-Clerk (ECRC),  Junior Accounts Assistant-Cum-Typist (JAA),  Traffic Assistant and Senior Time keeper)
Total No Vacancies: 18252 Non Technical posts
Job Category: Railway  Non Technical Jobs 2016.
Job Location: India
Category: RRB NTPC Asked Questions, RRB NTPC Exam Review, RRB railway Paper Analysis.
Date of Examinations:
March Month: 26th, 29th, 30th and 31st March 2016
April Month: 2nd, 3rd, 4th, 5th, 6th, 7th, 9th (examination only in 3rd Shift), 10th (examination only in 3rd Shift), 11th, 12th, 16th, 18th, 19th, 22nd, 26th, 27th, 28th, 29th and 30th April 2016.
Exam Duration: The duration of computer based test(CBT) will be 90 minutes (120 minutes for PWD candidates with scribe)
Number of Questions: 100
Type of Questions: Multiple Choice Questions.
Negative Marking: 1/3rd for every incorrect answers.
Exam language: English, hindi, Gujarati, Punjabi, Kannada, Tamil, Telugu, Marathi, Konkani, Odia, Assamese, Manipuri, Malayalam & Urdu (15 languages).
Shift Timings:
Shift 1(09.00 to 10.30) AM
Shift 2(12.30 to 14.00) PM
Shift 3(16.00 to 17.30) PM
Reporting Times
07.30 AM
11.00 AM
14.30 PM
Gate Closing Times
08.15 AM
15.15 PM
Exam Starting Times
09.00 AM
12.30 PM
16.00 PM
RRB Non-Technical Exam Pattern 2016 The written exam will consist of 100 multiple choice questions.
Each question carries one mark.
Negative marking system for each question for which an incorrect has been given by the aspirant, 1/3 of the marks assigned to the MCQs question will be deducted as penalty to arrive to the obtained mark.
The question paper will be divided into Three sections:
General Knowledge (40-65 marks), Arithmetic Ability (25-40 marks), General Intelligence (25-40 marks).

RRB NTPC CBT 22nd April 2016 1st shift  Gk Question Paper or Morning shift  Gk Questions. We advice Applicants of railway non-technical who have exam on 22 April to check out answers for gk and gs questions you attempted in exam Hall.